Google Analytics opleiding

Word wegwijs in de wereld van Google Analytics met deze opleiding Analytics voor beginners.

BESCHRIJVING

De opleiding Google Analytics start met een inleiding tot de basisprincipes van de Analytics interface.

Daarop volgt een overzicht van de beschikbare rapporten. Hier leren we hoe we de meest relevante gegevens kunnen terugvinden en hoe we deze kunnen interpreteren.

Vervolgens leren we hoe we gebeurtenissen en doelen kunnen instellen en hoe we de tracking data correct kunnen interpreteren. Dit gaat gepaard met een begrip van conversie attributie en ondersteunde conversies.

Tenslotte leren we hoe we een custom Analytics dashboard kunnen aanmaken.

De opleiding neemt één dag in beslag. Voorkennis is niet vereist.

 

GOOGLE ANALYTICS OPLEIDING - PROGRAMMA

 • Inleiding tot Google Analytics: maak kennis met de basisprincipes en de interface van Analytics.
 • Analytics rapporten: in een overzicht van de verschillende rapporten leer je hoe je de meest relevante gegevens kan terugvinden.
 • Tracking: leer je doelen kan instellen en interpreteren.
 • Conversies en attributie: leer hoe je conversies en ondersteunde conversies correct kan interpreteren op vlak van attributie.
 • Custom dashboards: leer hoe je custom Analytics dashboards kan opzetten.

 

MEER INFORMATIE NODIG OVER ONZE GOOGLE ANALYTICS OPLEIDING?

UW DOCENT

Google Analytics opleiding

Frank Hendrix is sinds 2012 actief als full-time SEO specialist en werkte reeds aan talloze SEO projecten voor grote en kleine bedrijven.

Frank is een ervaren expert die er steeds met veel enthousiasme in slaagt om ingewikkelde concepten klaarhelder uit te leggen.

Wat kan u verwachten van deze docent? Een opleiding waar praktische toepasbaarheid centraal staat, en heel wat insider tips & tricks van een ervaren professioneel.

RESULTATEN

Na het volgen van deze opleiding heb je een duidelijk overzicht van de beschikbare rapporten en informatie in Google Analytics.

Daarnaast maak je ook kennis met de volgende aspecten van de Analytics tool:

 • instellen van doelen
 • correct interpreteren van conversies
 • aanmaak van custom dashboards en rapporten

 

GESCHIKT VOOR

Deze Google Analytics opleiding voor beginners is ideaal voor wie op zoek is naar een duidelijke inleiding tot de basis principes van Analytics, en willen leren hoe de beschikbare data correct te interpreteren. Voorkennis is niet vereist.

Deze training is gericht op digital marketing personeel en website eigenaars

 

PRAKTISCHE INFO

 • Alle deelnemers ontvangen een e-certificaat.
 • De opleiding gebeurt in-house in uw kantoren.
 • De cursus kan op maat aangepast worden.
 • Voorkennis is niet vereist.
 • De opleiding neemt één dag in beslag.

 

MEER INFORMATIE NODIG OVER ONZE OPLEIDING GOOGLE ANALYTICS?

Wat zeggen onze klanten?

Ik heb deelgenomen aan de eendaagse SEO-training van Frank: een zeer goede balans tussen een introductie die toegankelijk is voor de meesten en een geavanceerder gedeelte waardoor de meer ervaren deelnemers vooruitgang kunnen boeken. Frank is een echte pedagoog die in staat is om bijzonder gecompliceerde concepten duidelijk te maken.
François Boisseleau Senior Product Developper B2B & Green mobility, Engie Electrabel
Wij deden beroep op Frank in het kader van de SEO-optimalisatie van onze website. Eerst werd er een analyse gemaakt van onze website: de rapporten waren perfect gestructureerd en gaven per stap weer welke aspecten er geoptimaliseerd konden worden. Een echte aanrader om snel inzicht te krijgen en doelen op te stellen voor de toekomst!
Stephanie Ravert Marketing manager, Sigma Conso
Ik wil je graag bedanken voor de opleidingen die ik vorige maand heb gevolgd. Ik heb inmiddels al een deel van de inhoud van de trainingen kunnen toepassen op mijn werk en ben erg tevreden met de resultaten.
Camille Taper Project manager, European Food Information Council (EUFIC)
Ik deed beroep op Frank Hendrix voor de optimalisatie van onze website en een betere SEO ranking in een zeer competitieve omgeving. Hoewel de challenge er zeker was, heeft Frank ervoor gezorgd, dankzij een grondige analyse en eerlijk advies, dat we snel met onze belangrijkste producten in de top 10 stonden. Ik kan zijn diensten alleen maar aanraden, en ga binnenkort weer beroep op hem doen.
Audrey Polak Managing consultant, Kiliani
Deze SEO opleiding was een echte eye-opener voor mij. De combinatie van een enthousiaste, ervaren trainer en een duidelijke en informatieve presentatie zorgden voor een interactieve opleidingsdag. Ik heb er heel wat tips van opgestoken die het verschil kunnen maken.
Rebecca Ramboer CEO, Protect NV
Keywords zoeken, checken wat online werkt en wat niet, de kleine tips en tricks die een wereld van verschil maken: Frank bracht het allemaal zo boeiend en bevlogen dat onze Product Experts aan zijn lippen hingen. En achteraf enthousiast aan de slag gingen met de pas verworven kennis. Bedankt voor deze eye-opener!
Ariane De Borger Manager Copywriting & Translation, VisitBrussels
Snel, Eenvoudig en Onbeperkt was de informatie die we tijdens de SEO-opleiding van Frank Hendrix kregen. Het werd een gezellig, leerrijk en vooral vrouwelijk onderonsje met de nadruk op een nog betere communicatieverstrekking naar de bezoekers van deze stuk voor stuk mooie natuurgebieden.
Vanwege de communicatiemedewerkers van Duinengordel, Nationaal Park Hoge Kempen, Kempen-Broek, Maasvallei en Wandelen in Limburg
sigma conso
mezure
Visit Brussels
syntra
beclinic