SEO copywriting opleiding

Bereik de top van de organische zoekresultaten en plaats uw website hoger in zoekmachines voor geselecteerde trefwoorden.

BESCHRIJVING

Het schrijven van SEO-vriendelijke teksten is een belangrijk aspect van zoekmachine optimalisatie.

Alvorens ook maar één woord te schrijven is het belangrijk om te weten welke trefwoorden optimaal zijn in termen van relevantie, zoekvolume en moeilijkheidsgraad.

Daarom is een zoektermen onderzoek de basis van elk succesvol SEO copywriting project. We leren in deze opleiding hoe we een succesvol zoektermen onderzoek uitvoeren aan de hand van theorie gevolgd door een praktische oefening.

Eenmaal de beste zoektermen gevonden zijn, moeten ze in de website content geïntegreerd worden. We maken kennis met alle content elementen zoals Meta data, Alt tags van afbeeldingen, H-tags en Search Engine Friendly URLs. Ook hier passen we onze nieuwe kennis meteen toe met een praktische content optimalisatie oefening.

Tenslotte leren we een heleboel handige SEO copywriting tips zodat je meteen aan de slag kan om perfect geoptimaliseerde webteksten te schrijven.

De opleiding neemt één dag in beslag. Voorkennis is niet vereist.

 

SEO COPYWRITING OPLEIDING - PROGRAMMA

 • Hoe voer je een zoektermen onderzoek uit: leer de juiste methodes en tools kennen voor een succesvol trefwoorden onderzoek.
 • Zoektermen onderzoek - praktische oefening: we zoeken en selecteren samen de keywords met het hoogste potentieel.
 • SEO content optimalisatie: leer hoe zoektermen op de juiste manier in de content geïntegreerd kunnen worden.
 • Content optimalisatie - praktische oefening: we optimaliseren samen alle content elementen van een voorbeeld pagina.
 • SEO copywriting tips: leer een reeks handige tips & tricks om SEO copy te optimaliseren.

 

MEER INFORMATIE NODIG OVER ONZE SEO COPYWRITING OPLEIDING?

UW DOCENT

SEO copywriting opleiding

Frank Hendrix is sinds 2012 actief als full-time SEO specialist en werkte reeds aan talloze SEO projecten voor grote en kleine bedrijven.

Frank is een ervaren expert die er steeds met veel enthousiasme in slaagt om ingewikkelde concepten klaarhelder uit te leggen.

Wat kan u verwachten van deze docent? Een opleiding waar praktische toepasbaarheid centraal staat, en heel wat insider tips & tricks van een ervaren professioneel.

RESULTATEN

Na het volgen van deze opleiding ben je in staat om:

 • een trefwoorden onderzoek uit te voeren en om de zoektermen met het hoogste potentiëel voor jouw activiteit te identificeren.
 • de SEO copy en content elementen van jouw website te optimaliseren voor geselecteerde trefwoorden.

Door jouw nieuwe kennis toe te passen kan je een website optimaliseren voor de beste trefwoorden, zowel op niveau van SEO copy als van content elementen zoals meta data, H-tags, alt tags en zoekmachine vriendelijke URLs.

 

GESCHIKT VOOR

Deze SEO copywriting opleiding is perfect geschikt voor iedereen die verantwoordelijk zijn voor de SEO teksten van een website. Voorkennis is niet vereist.

Deze training is gericht op content managers, web copywriters, digital marketing personeel en website eigenaars.

 

PRAKTISCHE INFO

 • Alle deelnemers ontvangen een e-certificaat.
 • De opleiding gebeurt in-house in uw kantoren.
 • De cursus kan op maat aangepast worden.
 • Voorkennis is niet vereist.
 • De opleiding neemt één dag in beslag.

 

MEER INFORMATIE NODIG OVER ONZE OPLEIDING SEO COPYWRITING?

Wat zeggen onze klanten?

Ik heb deelgenomen aan de eendaagse SEO-training van Frank: een zeer goede balans tussen een introductie die toegankelijk is voor de meesten en een geavanceerder gedeelte waardoor de meer ervaren deelnemers vooruitgang kunnen boeken. Frank is een echte pedagoog die in staat is om bijzonder gecompliceerde concepten duidelijk te maken.
François Boisseleau Senior Product Developper B2B & Green mobility, Engie Electrabel
Wij deden beroep op Frank in het kader van de SEO-optimalisatie van onze website. Eerst werd er een analyse gemaakt van onze website: de rapporten waren perfect gestructureerd en gaven per stap weer welke aspecten er geoptimaliseerd konden worden. Een echte aanrader om snel inzicht te krijgen en doelen op te stellen voor de toekomst!
Stephanie Ravert Marketing manager, Sigma Conso
Ik wil je graag bedanken voor de opleidingen die ik vorige maand heb gevolgd. Ik heb inmiddels al een deel van de inhoud van de trainingen kunnen toepassen op mijn werk en ben erg tevreden met de resultaten.
Camille Taper Project manager, European Food Information Council (EUFIC)
Ik deed beroep op Frank Hendrix voor de optimalisatie van onze website en een betere SEO ranking in een zeer competitieve omgeving. Hoewel de challenge er zeker was, heeft Frank ervoor gezorgd, dankzij een grondige analyse en eerlijk advies, dat we snel met onze belangrijkste producten in de top 10 stonden. Ik kan zijn diensten alleen maar aanraden, en ga binnenkort weer beroep op hem doen.
Audrey Polak Managing consultant, Kiliani
Deze SEO opleiding was een echte eye-opener voor mij. De combinatie van een enthousiaste, ervaren trainer en een duidelijke en informatieve presentatie zorgden voor een interactieve opleidingsdag. Ik heb er heel wat tips van opgestoken die het verschil kunnen maken.
Rebecca Ramboer CEO, Protect NV
Keywords zoeken, checken wat online werkt en wat niet, de kleine tips en tricks die een wereld van verschil maken: Frank bracht het allemaal zo boeiend en bevlogen dat onze Product Experts aan zijn lippen hingen. En achteraf enthousiast aan de slag gingen met de pas verworven kennis. Bedankt voor deze eye-opener!
Ariane De Borger Manager Copywriting & Translation, VisitBrussels
Snel, Eenvoudig en Onbeperkt was de informatie die we tijdens de SEO-opleiding van Frank Hendrix kregen. Het werd een gezellig, leerrijk en vooral vrouwelijk onderonsje met de nadruk op een nog betere communicatieverstrekking naar de bezoekers van deze stuk voor stuk mooie natuurgebieden.
Vanwege de communicatiemedewerkers van Duinengordel, Nationaal Park Hoge Kempen, Kempen-Broek, Maasvallei en Wandelen in Limburg
sigma conso
mezure
Visit Brussels
syntra
beclinic