Technische SEO opleiding

Leer hoe je een SEO analyse van een website uitvoert en belangrijke optimalisatie punten blootlegt tijdens deze technische SEO opleiding.

BESCHRIJVING

Deze opleiding is gericht op gebruikers die de basisprincipes van zoekmachine optimalisatie al onder de knie hebben. Tijdens deze cursus voor gevorderden leer je de kneepjes van het vak.

We starten met een overzicht van de werking en de belangrijkste updates van het zoekalgoritme van Google. Daarnaast leren we websites correct te structureren op inhoudelijk vlak.

Dan volgt een deepdive op het gebied van technische SEO optimalisatie. Hierin leren we in essentie hoe we een volledige technische SEO analyse van een website kunnen uitvoeren.

Tenslotte wordt er uitgebreid aandacht besteed aan twee topics die een belangrijk impact hebben op SEO en vaak probleemgebieden zijn, namelijk:

 • Page speed optimization: het optimaliseren van de laadsnelheid heeft een belangrijk impact op SEO
 • Multilingual SEO: zoekmachine optimalisatie voor de gevallen waar het doelpubliek meerdere landen en/of talen bevat

De opleiding neemt één dag in beslag. Een gezonde basiskennis van SEO is aangeraden.

 

TECHNISCHE SEO OPLEIDING - PROGRAMMA

 • Algoritme updates en hun impact: een overzicht van de belangrijkste algoritme updates en hun impact op het SEO landschap.
 • Correcte structurering van website content: leer hoe je content correct kan ordenen voor optimale crawlability en indexatie.
 • Technische SEO optimalisatie: een praktisch overzicht van alle technische website factoren die een impact hebben op SEO.
 • Multilingual: wat is de correcte setup van een website in meerdere talen/voor meerdere landen?
 • Optimalisatie van laadsnelheid: de laadsnelheid wordt stilaan een van de belangrijkste SEO factoren, vooral voor mobiele resultaten.
 • Autoriteit, linkbuilding & link beoordeling: evaluatie van een linkprofiel en conclusies.

 

MEER INFORMATIE NODIG OVER ONZE TECHNISCHE SEO OPLEIDING?

UW DOCENT

Technische SEO opleiding

Frank Hendrix is sinds 2012 actief als full-time SEO specialist en werkte reeds aan talloze SEO projecten voor grote en kleine bedrijven.

Frank is een ervaren expert die er steeds met veel enthousiasme in slaagt om ingewikkelde concepten klaarhelder uit te leggen.

Wat kan u verwachten van deze docent? Een opleiding waar praktische toepasbaarheid centraal staat, en heel wat insider tips & tricks van een ervaren professioneel.

RESULTATEN

Na het volgen van deze opleiding ben je in staat om een technische SEO analyse van een website uit te voeren.

Een technische SEO analyse legt doorgaans belangrijke optimalisatie voorstellen bloot. Leer hoe je de belangrijkste verbeteringspunten kan herkennen en correct kan communiceren naar de persoon verantwoordelijk voor het webdesign.

Een uitgebreide SEO analyse met bijbehorende aanpassingen heeft doorgaans een diepgaand effect op de SEO resultaten van een website.

 

GESCHIKT VOOR

Deze opleiding richt zich op diegenen die reeds een eerste basiskennis van SEO onder de riem hebben, en een dieper inzicht willen verkrijgen in de technische SEO optimalisatie van een website.

Deze training is gericht op webdesigners, digital marketing managers en website eigenaars.

 

PRAKTISCHE INFO

 • Alle deelnemers ontvangen een e-certificaat.
 • De opleiding gebeurt in-house in uw kantoren.
 • De cursus kan op maat aangepast worden.
 • Een basiskennis van SEO is aangeraden.
 • De opleiding neemt één dag in beslag.

 

MEER INFORMATIE NODIG OVER ONZE OPLEIDING TECHNISCHE SEO?

Wat zeggen onze klanten?

Ik heb deelgenomen aan de eendaagse SEO-training van Frank: een zeer goede balans tussen een introductie die toegankelijk is voor de meesten en een geavanceerder gedeelte waardoor de meer ervaren deelnemers vooruitgang kunnen boeken. Frank is een echte pedagoog die in staat is om bijzonder gecompliceerde concepten duidelijk te maken.
François Boisseleau Senior Product Developper B2B & Green mobility, Engie Electrabel
Wij deden beroep op Frank in het kader van de SEO-optimalisatie van onze website. Eerst werd er een analyse gemaakt van onze website: de rapporten waren perfect gestructureerd en gaven per stap weer welke aspecten er geoptimaliseerd konden worden. Een echte aanrader om snel inzicht te krijgen en doelen op te stellen voor de toekomst!
Stephanie Ravert Marketing manager, Sigma Conso
Ik wil je graag bedanken voor de opleidingen die ik vorige maand heb gevolgd. Ik heb inmiddels al een deel van de inhoud van de trainingen kunnen toepassen op mijn werk en ben erg tevreden met de resultaten.
Camille Taper Project manager, European Food Information Council (EUFIC)
Ik deed beroep op Frank Hendrix voor de optimalisatie van onze website en een betere SEO ranking in een zeer competitieve omgeving. Hoewel de challenge er zeker was, heeft Frank ervoor gezorgd, dankzij een grondige analyse en eerlijk advies, dat we snel met onze belangrijkste producten in de top 10 stonden. Ik kan zijn diensten alleen maar aanraden, en ga binnenkort weer beroep op hem doen.
Audrey Polak Managing consultant, Kiliani
Deze SEO opleiding was een echte eye-opener voor mij. De combinatie van een enthousiaste, ervaren trainer en een duidelijke en informatieve presentatie zorgden voor een interactieve opleidingsdag. Ik heb er heel wat tips van opgestoken die het verschil kunnen maken.
Rebecca Ramboer CEO, Protect NV
Keywords zoeken, checken wat online werkt en wat niet, de kleine tips en tricks die een wereld van verschil maken: Frank bracht het allemaal zo boeiend en bevlogen dat onze Product Experts aan zijn lippen hingen. En achteraf enthousiast aan de slag gingen met de pas verworven kennis. Bedankt voor deze eye-opener!
Ariane De Borger Manager Copywriting & Translation, VisitBrussels
Snel, Eenvoudig en Onbeperkt was de informatie die we tijdens de SEO-opleiding van Frank Hendrix kregen. Het werd een gezellig, leerrijk en vooral vrouwelijk onderonsje met de nadruk op een nog betere communicatieverstrekking naar de bezoekers van deze stuk voor stuk mooie natuurgebieden.
Vanwege de communicatiemedewerkers van Duinengordel, Nationaal Park Hoge Kempen, Kempen-Broek, Maasvallei en Wandelen in Limburg
sigma conso
mezure
Visit Brussels
syntra
beclinic